EmbraceLove

Tips for utmattelse og indre stress.

råd for utmattelse Jan 05, 2023

Når man er utmattet er det viktigste å hvile.
Noen ganger kan det hjelpe å høre på fin, rolig musikk, hvis du liker det.
Eller høre på en liten meditasjon. Det finnes mange fine på feks youtube, om du har lyst til å prøve. Det kan være uvant i begynnelsen, men så bruker det å roe ned nervesystemet og tankene etterhvert.

Her skal du få en liten fra meg: Meditasjon for kjærlighet og vennlighet


2. Gå en liten tur hver dag og få frisk luft. 

Det trenger bare å være en tur rundt kvartalet og kjenne på den friske luften. Det handler om å komme seg litt utenfor huset, kjenne beina mot bakken og lytte til pusten her og nå. Åpne blikket og se det som er rundt deg, uten at du trenger å tenke på noe som helst o g følelsene får lov til å være der som de er. Når du har gode dager og har mer overskudd kan du gå lenger, men aldri så langt at du blir veldig sliten. Da er det i tilfelle viktig å finne et sted å sette seg litt ned og hvile en stund før du går videre. 

Legg merke til at du er tilstede og hvordan det kjennes i kroppen din når du går og beveger deg. Dette vil hjelpe deg å komme mer inn i din egen kropp. Kjenn føttene på jorden og at den tar imot og holder deg. 

 

3.. Pass på å få i deg riktig næring

dvs et balansert kosthold med de næringsstoffene du trenger. Det er også viktig å drikke nok. Du kan drikke hva som helst som du klarer å få i deg, bortsett fra alkohol. Drikke løser opp og skyller ut det du ikke trenger. 

Det som er viktig å ha en frisk tarm. God tarmhelse virker inn på psyken også. Derfor er tilskudd av omega 3, vitaminer og mineraler viktig for at næringsstoffene skal tas opp riktig. Men, ikke overdriv. Søk råd på apoteket eller en ernæringsfysiolog om du er usikker.

Ta gjerne tilskudd av magnesium også. Be legen din sjekke om du trenger tilskudd, da får du magnesium på resept. Mangler du dette kan det gjøre deg mer nedstemt.

4. Finn noen som du kan snakke med

Kanskje en god venninne. Du trenger ikke snakke om alt det vanskelige, men rett og slett det å ha andre mennesker der som ser deg og lytter til deg, le sammen med og kjenne at du lever. .
Men det er viktig at du selv tar litt initiativ. Så kan noe magisk skje :)

5. Finn noe du liker å gjøre

Husk på hva du likte å gjøre før og skriv det ned.
Kanskje liker du å danse, male, trene, synge….? -Finn et sted der andre gjør det du liker.. Da møter du andre mennesker der med samme interesse som du kan snakke med.
Søk på google etter det i ditt område.

6. Skrive ned 3 ting hver dag som er BRA og GODT
Feks at solen skinner
Jeg drakk kaffe med en venn
Sønnen min ga meg en klem
Det trenger ikke være de store tingene, men å ha fokus på det som er BRA, så det vonde og slitsomme får hvile litt.

 1. Så en liten øvelse du kan gjøre hver dag:
  Hold hånden på hjertet ditt. Kjenn varmen fra hånden din.
  Når du kjenner hånden og varmen, hvilke følelser kommer?
  Beskriv for deg selv hva du faktisk kjenner og føler.
  Fortelle hjertet ditt at du elsker det, at du bryr deg og vil være der og passe på det. På samme måte som du snakker til et lite barn.
  La de følelsene som kommer få lov å være der.

Alt trenger ikke være så alvorlig.
Det er ikke farlig å le og kjenne på glede selv om livet er fullt av utfordringer. 

Om det kommer tårer la dem renne. Tårer renser oss innvendig <3

Om du ønsker å bestille en time med meg kan du gjøre det her. Hvis du er usikker eller har noen spørsmål kan du bestille en gratis forsamtale. Slik kan vi sammen finne ut om og hvordan jeg kan hjelpe deg. 

Hilsen Line 

Kontact meg her

Let 2024 be the year of the Greatest Forgiveness

Dec 29, 2023