EmbraceLove

  Somatic Experiencing traumeterapi 

Hjelper deg å
finne ro og harmoni i kropp og sjel
gi slipp på stress, spenninger, smerter 
skape indre trygghet, stabilitet og glede

 

Traumer og alvorlig stress påvirker oss fysisk, mentalt, emosjonelt og sjelelig, men heldigvis kan det forløses og bli til harmoni og glede. 

Å være den som trenger hjelp er tøft, og ofte veldig skamfullt.

Særlig når man selv sitter inne med massevis av kompetanse og “vet” hva som skal til for å ha det bra. 

Men, vi kan alle be om og ta imot hjelp når vi trenger det uansett hvem vi er og hva vi “kan”.

Jeg hjelper deg

  • å gjenfinne indre ro, balanse og harmoni i kropp og sjel, slik at glede og trygghet får hovedrollen.
  • å få ny kontakt med deg selv, kroppen din og livet omkring deg, så du kjenner at du lever med hele deg. 
  • å finne og bruke dine indre og ytre ressurser, slik at du får kapasitet til å håndtere de utfordringene du møter på uten å overveldes. 
  •  
  • Målet er at du skal de føle deg integrert med deg selv, andre og omgivelsene, og finne harmoni og flyt i livet ditt, til tross for de utfordringene som finnes. 

 Min viktigste verktøy når jeg jobber med mennesker i terapi, der alvorlig stress, spenninger og ubalanserte emosjoner er en utfordring er Somatic Experiencing® (SE) - metoden 

Det er en varsom, holistisk og organisk tilnærming for helbrede traumatiske erfaringer etter ulykker, overgrep, tap og krenkelser. Tilnærmingen har også vist seg effektiv for å lindre plager som migrene, kronisk fatigue, søvnproblemer, kroniske smerter og andre tilstander som stammer fra et overbelastet nervesystem.  

 "Integrated fear becomes creativity and curiosity. It is not that the fear blocks us, we block the fear. We need to create co-regulated spaces to transform fear into creative action."

-Thomas Hübl

Kontakt meg

Hvordan kan jeg hjelpe deg?

Somatic Experiencing -terapi handler om å hjelpe deg å komme tilbake til trygghet, flyt og glede i livet ditt gjennom kontakt med det som er her og nå.

Terapi og behandling er et samarbeids prosjekt. Jeg kan bidra med kunnskap, støtte og guiding, mens du må gjøre din del av jobben for at healing skal skje.

Du behøver ikke snakke om hendelsene som har skjedd deg, heller ikke huske hva som har hendt. I stedet inviterer jeg deg til å fokusere på hvordan du har det og hva som faktisk skjer med deg:

Minnene sitter i kroppen, og det er kroppens reaksjoner, følelser, bilder og tanker som skaper all uroen, spenningen og smertene du kjenner på. 

Jeg hjelper deg å kontakte disse opplevelsene, gå inn i smertefull  og finne vi frem til det du trenger for at de skal endres til noe godt, så du gi slipp på det som var. Sammen finner vi ut hva du trenger for å  beskytte deg, finne dine ressurser og skape kapasitet til å være trygg og glad i verden uten å overveldes. 

Ressurser, som gode relasjoner, opplevelser, følelser mm, skaper håp og muligheter,  er  superviktig for at vi skal ha det godt. Selv de aller minste ting har betydning og skaper en forskjell når det føles mørkt og håpløst. 

Slik blir historiene bak, som har vært nødvendig for at du skal kjenne på en mening med det som skjer med deg, mindre viktig og frigjøring til ro og harmoni begynner å skje. 

Det er når du selv opplever forbindelsen mellom disse aspektene i din kropp, at en ny helhet og mening av deg selv og verden omkring kan oppstå. Når det er  dissosiasjon mellom disse aspektene blir vi syke, uansett opprinnelse til traumene. 

Ved å gi deg tid, støtte og skape rom for å gå langsomt frem, kan du forholde deg til det som skjer uten å overveldes, og kropp, hjerte og sjel får tid til å ta innover seg det nye og avreagere på en god måte (release).

Slik skapes en ny historie som handler om frihet og overlevelse, harmoni og kjærlighet til deg selv og livet. 

Jeg er med deg hele veien og passer på at det blir passelige doser for deg, så du kan orientere deg tilbake til her og nå i din egen fart. 

Tenk på et dyr som har løpt å gjemt seg, for at det skal komme ut igjen trenger det å se seg rundt og vite at det farlige er vekk før det kommer tilbake. Eller om dyret går i kamp, så trenger det tid til å roe ned og komme tilbake til her og nå før det kan relatere til andre igjen. Slik er det med oss også. 

Bestill time eller en gratis forsamtale her

Feedback 1

Jeg er utrolig takknemlig for at veien ledet meg til Line og denne terapiformen. For første gang opplever jeg merkbar endring og kraftig symptomreduksjon - for ikke å snakke om mestringsfølelsen som følger med - Martine

Feedback 2

"Du har vært ei trygg havn fra dag 1 og gitt meg muligheten til å bygge tillit til deg som terapeut. I terapien har det vært fint å lære ulike teknikker for å bli tryggere på seg selv, og på den måten begynne arbeidet på å bli glad i meg selv - Aina

SE er en internasjonalt anerkjent metode

som praktiseres av terapeuter og behandlere over hele verden i terapi, men også av fysioterapeuter, leger, lærer mfl, som en hjelp til å forstå hva som skjer med personen og hva som trengs for å stabilisere. 

Metoden ble skapt for å hjelpe mennesker med PTSD og sårene etter emosjonelle og tidlige utvikling og generasjons traumer

Jeg er medlem av SE foreningen Norge

SE utdanningen er en 3-årig videreutdanning

for kliniske terapeuter, helsepersonell og andre som jobber med menneskelig utvikling. Dvs de må ha en klinisk utdanning i bunnen. 

Alle SE -terapeuter må gå i egenterapi under utdanningen, slik at de selv er balansert og har en trygg kontakt med seg selv og verden før de arbeider med klienter. I tillegg tar de fleste påbygginger og går i veiledning for å holde seg oppdatert på ny viten. 

Du kan lese mer på siden til SE instituttet Norge

PhD Peter A. Levine, skaperen av SE,

som er et resultat av hans tverrfaglige studier av hvordan stress påvirker oss på alle områder i livet. 

Han har studert psykologi, fysiologi, økologi, biologi og nervesystemets funksjon i tillegg til studier av urfolks healingmetoder og praksis, medisinsk biofysikk, skrevet en rekke bøker og har mer en 45 års klinisk praksis. 

"Waking the Tigger"  anbefales om du vil lese mer om SE metoden og  traumeheling